Hemtjänst eller städservice

Goddag bloggen! Tiden då jag inte kan ta hand om min föräldrar lika ofta har kommit nu så därför håller jag på att sitta och kolla efter alternativa lösningar så de inte ska behöva sitta på något boende. De börjar bli till åren och deras kroppar orkar inte ta hand om städning, matlagning och andra hushållssysslor längre. Jag överväger att antingen låta de få hjälp inom hemtjänst alternativt städservice. Tidigare har jag pendlat mellan Karlskrona och Ronneby för att hjälpa mina föräldrar men nu kliver vi in i en period på jobbet där det inte längre är möjligt. Det är väldigt mycket att göra och jag har dessutom blivit befordrad vilket i sig innebär att mer ansvar läggs på mig och jag får ännu mer att göra. Givetvis är jag glad över min befordring men det tar också bort möjligheten att finnas där för mina föräldrar tillräckligt mycket. Självklart åker jag till Ronneby så fort jag har tid för det och jag kommer fortfarande kunna åka dit på helgerna men det blir betydligt tuffare på vardagarna. Hemtjänst kan vara den bästa lösningen med tanke på att de då får all den hjälp som de behöver. Om de bara behöver hjälp med städningen så räcker det nog med städservice. Det jag funderar på är lite huruvida de lagar mat själva och om det är så att städservice inte är något alternativ. Jag vet att tidigare så har de lagat maten själva men det är mer sysslor än bara det som behöver göras och jag vet inte om de längre klarar av att exempelvis tvätta och diska. Man kanske ska prova sig fram lite och se hur det skulle fungera med hemtjänst. Det är trots allt inte så himla långt från Karlskrona till Ronneby så är det något akut som dyker upp så kan jag åka dit.