Samtalsterapig för att hitta lyckan

Tjenare bloggen! I dagarna här är tanken att jag för första gången ska gå på samtalsterapi i Örnsköldsvik och jag är faktiskt lite nervös. Att jag på riktigt nu väljer att ta tag i min livssituation och göra något åt saken är stort för mig. Det är inte alls likt mig men jag tror att det här är den rätta vägen att gå för ett bättre välbefinnande. Man måste börja någonstans och om jag inte kan göra det på egen hand så är det lika bra att ta hjälp av någon. Jag tänker inte berätta hela min livshistoria för er här på bloggen men jag kan ge er lite information så att ni får lite förståelse. Under hela mitt liv har jag varit väldigt självstående, jag har aldrig pratat med någon om mina problem utan jag har gjort det mesta på egen hand för att inte bekymra någon annan. Det har gått relativt bra fram tills för några månader sedan när jag insåg att jag inte är lycklig längre. Eftersom att jag inte har pratat med någon om det så har jag behållit allting för mig själv istället, men jag såg ingen lösning på det här problemet. Jag behöver en väg till att finna lyckan igen och till att få må bra. Om det är samtalsterapi som ska hjälpa mig att hamna på den vägen igen så är jag absolut öppen för det. Det har kommit till en tid nu där jag måste lära mig att prioritera mig själv och fokusera på mitt välmående framför allt annat. Jag kan inte längre sitta tyst framför mina vänner eller min familj och låtsas som att allting är bra. Men jag behöver också hjälp med att öppna upp mig inför andra, jag har aldrig gjort det tidigare och förhoppningsvis kan samtalsterapi vara en bra start.